Hoe maken we een toegangscontrole of intercom systeem dat prettig voor u is

Tijdens een vrijblijvende en persoonlijke offerte opname, kijken we samen met u naar uw wensen. Aan de hand van uw wensen en de eisen voor bouwkundige beveiliging, maken we een plan voor een geschikt toegangscontrole en/of intercomsysteem. 

We bepalen samen met u welke deuren dienen te worden beveiligd middels een kaart of paslezer en hoe de vergrendeling en ontgrendeling plaats dient te vinden. Iedere deur vergt een andere aanpak, is het een binnen- of buitendeur, naar binnen- of buiten draaiend, enkele of dubbel deur en zo zijn er nog wel wat voorbeelden te schetsen. 

Door onze bouwkundige achtergrond weten we voor vrijwel elke toepassing een oplossing te bieden en zijn we zeker niet schuw voor maatwerk oplossingen als deze gevraagd / gewenst zijn.


Afbeelding volgt


Afbeelding volgt 

Waaruit bestaat toegangscontrole? 

Een toegangscontrole systeem bestaat in de basis uit een controller / controle unit. Op deze unit worden vervolgens paslezers en ontgrendelingsapparatuur aangesloten. Een controller is leverbaar in verschillende uitvoeringen, waarbij het aantal deuren / paslezers bepalende is voor het type. Een toegangscontrole systeem is modulair uit te breiden met meerdere controle units, gekoppeld in een TCP/IP netwerk. Hierdoor kunnen zowel kleine systemen worden opgebouwd, als zeer complexe systemen met enkele honderden deuren. 

PIN Code / Kaartlezers

Een breed assortiment van pincode en kaartlezers zijn leverbaar voor zowel binnen als buiten toepassingen, eventueel aangevuld met vandalisme bestendige uitvoeringen. Het is mogelijk om een deur te ontgrendelen middels een pincode, middels een pas/kaart, of middels een tag, mobiele telefoon, bluetooth of NFC. Door het toepassen van een juiste pascodering en versleuteling, wordt voorkomen dat passen gekopieerd kunnen worden. 

Ontgrendeling

Indien een gebruiker met autorisatie een geldige code of pas heeft laten zien, moet een deur ontgrendeld worden. Hiervoor zijn verschillende technieken en methodes voor toe te passen. Onze adviseur zal samen met u kijken naar de beste en meeste praktische oplossingen. Zo is het mogelijk om een deur te voorzien van bijvoorbeeld een elektrische sluitplaat, penvergrendeling, kleefmagneten en motorische cilinders.

Fail Secure of fail safe

Wanneer we deuren gaan voorzien van toegangscontrole, dienen we altijd oog te houden voor brandveiligheid. In het geval van brand willen we er altijd voor zorgen dat mensen het gebouw kunnen verlaten. In veel gevallen laten we de brandmeldinstallatie zelfs de deuren ontgrendeling, zodat een vrije doorgang naar buiten toe kan plaatsen vinden. Hiermee hangt ook de keuze samen voor een fail-safe (bij spanningsuitval ontgrendeld) of een fail-secure (bij spanningsuitval vergrendeld) principe. Is het wenselijk dat bij een stroomuitval de toegangsdeuren ontgrendeld worden bijvoorbeeld. 

Exit knoppen of deurbeslag

Het openen van deuren kan enerzijds plaats vinden met kaartlezers om te bepalen wie een ruimte betreed. Optioneel is het ook mogelijk om weer met een paslezer een deur van binnenuit weer te openen, indien registratie daarvan een rol speelt. Indien het voor een ieder vrij moet zijn om weer naar buiten te mogen na het betreden van een ruimte kan er een keuze gemaakt worden voor een exit knop of voor deurbeslag in de vorm van een klink. 

Beveiligingscamera's

Het koppelen van beveiligingscamera's aan een toegangscontrole systeem kan uitkomst bieden voor het controleren en observeren van toegangslocaties. Zo is het mogelijk om aan de hand van camerabeelden te bepalen of de betreffende persoon bij de aangeboden pin code of pas hoort. Daarnaast kunnen camera's ook worden ingezet om slagbomen te openen bij de herkennen van een kentekenplaat die geautoriseerd is voor toegang. 

Afbeelding volgt 

Waaruit bestaat een intercomssysteem? 

Een intercomsysteem is bestaande uit minstens een buitenpost met beldrukkers, eventueel met geïntegreerde pin code of paslezer, aangevuld met binnenposten. Een intercomsysteem zorgt ervoor dat u kunt zien wie er aanbelt, alvorens u de deur opent.

Buitenposten zijn er te leveren in vele uitvoeringen, afhankelijk van het aantal gebruikers (beldrukkers). Buitenpost zijn leverbaar in opbouw en inbouw en eventueel uitgevoerd in een vandalisme bestendige behuizing. 

Slimme integraties

Een toegangscontrolesysteem en/of intercomsysteem kan worden gekoppeld aan een ander systeem. Zo is het mogelijk om een van onze andere beveiligingsoplossingen zoals alarmsystemen, camerasystemen en/of brandbeveiliging te integreren met uw toegangscontrolesysteem waardoor we de systemen met elkaar kunnen laten communiceren en samenwerken.  Daarnaast kunnen we integreren met uw slagboom, tourniquet, toegangspoort of speedgate.

Vraag een gratis adviesgesprek aan


Benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Neem contact op met ons via de telefoon 0412-456936 of vul het onderstaande formulier in en wij nemen spoedig contact met u op voor het maken van een afspraak!

Contact
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.
Privacy *