Hoe gaan we samen kijken naar een geschikte oplossing?

Tijdens een vrijblijvende en persoonlijke offerte opname, kijken we samen met u naar uw wensen en eventuele eisen van uw verzekeringsmaatschappij. Aan de hand van de eventuele beveiligingsrisico’s en de beveiligingsklasse-indeling volgens de VRKI, stellen wij een op maat gemaakt beveiligingsplan voor u samen. Wanneer u vervolgens het opgestelde beveiligingsplan laat uitvoeren, dan zorgen onze vakkundige beveiligingsmonteurs voor een kundig en professioneel aangelegd beveiligingssysteem, bestaande uit gerenommeerde merken.

Na het afronden van de installatie, het aansluiten van uw systeem op een meldkamer en het afsluiten van een onderhoudscontract, kunnen wij uw installatie als CCV Borg en VEB erkend beveiligingsbedrijf certificeren. De doormelding van onze systemen vindt altijd plaats via een internet en/of GPRS doormelding naar een gecertificeerde meldkamer. 

Na de installatie, is het ook belangrijk om uw systeem in topvorm te houden en geregeld preventief onderhoud te laten verrichten. Hierbij wordt de installatie jaar op jaar onder de loep genomen en indien nodig aangepast wanneer het gebruik van uw pand is veranderd of wanneer de regelgeving is aangepast.

Waaruit bestaat een inbraakbeveiligingssysteem? 

Het hart van een inbraakbeveiligingssysteem is bestaande uit een inbraakcentrale waarop bedieninterfaces, doormelding apparatuur, signaalgevers en detectoren worden aangesloten. Ook het koppelen van camera's, toegangscontrole en branddetectie is een mogelijkheid vandaag de dag.


Bedieningspaneel

Met een bedieningspaneel kunt u uw inbraaksysteem bedienen door deze te activeren en te deactiveren. Dit kan op vele manieren zoals bijvoorbeeld het ingeven van een pincode, het aanbieden van een tag, middels een afstandsbediening, of met een telefoon. Naast het activeren en deactiveren van uw systeem, geeft het bedieningspaneel u ook de mogelijkheid om de status van uw systeem en aangesloten detectoren af te lezen. Zo ziet u altijd makkelijk of uw systeem volledig werkt en u met een gerust hart uw woonhuis of pand kunt afsluiten. 

Detectoren

Om uw huis of bedrijfspand zo optimaal elektronisch te beveiligen maken we gebruik van detectoren. Ramen en deuren worden voorzien van een magneetcontact. Door deze als inbouw te plaatsen in uw kozijn, is van buitenaf niet te zien dat de deur of het raam beveiligd is. Daarnaast kunnen we ook ramen, deuren en gevels voorzien van trilcontacten waarbij een vroegtijdige detectie van ongewenste indringers mogelijk is. Glasbreukdetectie kan worden toegepast om brekend glas te detectoren als bijvoorbeeld een raam wordt vernield.

Middels bewegingsmelders voor binnen kunnen we indringers in een ruimte detecteren. Het ongemerkt afplakken van detectoren voorkomen we door een anti-maskeer functie in de bewegingsmelders. Naast melders voor binnen detectie, hebben we ook tal van oplossingen voor buitendetectie, waarbij we personen al detecteren alvorens ze bij ramen en deuren zijn.

Naast detectoren voor het detecteren van ongewenste indringers, hebben we ook life-safety oplossingen die er zijn voor uw eigen gezondheid. Zo kunnen we een inbraaksysteem uitbreiden met rook en hitte detectie voor het vroegtijdig detecteren van brand(verschijnselen). Daarnaast voorkomen koolmonoxide melders een vergiftiging, detectoren gas detectoren gaslekken en zorgen waterdetectoren voor overstromingsdetectie of leidingbreuken. 

Signaalgevers en doormelding

Als het alarm afgaat, wilt u gewekt worden en/of uw omgeving alarmeren. Aan de hand van signaalgevers (sirenes) zorgen we ervoor dat u wakker wordt bij een inbraakalarm. Door een flitser aan uw gevel te plaatsen, attendeert u uw buren erop dat uw alarmsysteem af gaat. Tevens is het voor een opvolgingsdienst of politie-eenheid direct duidelijk om welk huis of bedrijfspand het gaat.

Naast een luid alarm is het ook mogelijk om een zogeheten stille doormelding te laten plaats vinden naar een gecertificeerde meldkamer. Een meldkamer reageert 24/7 op alarm meldingen en storingen en zorgt voor een juist actiepatroon. Zo belt een meldkamer u, uw bewakingsdienst en indien uw installatie gecertificeerd is de politie. 

Slimme integraties

Een inbraaksysteem kan ook worden voorzien van slimme integraties. Zo is het mogelijk om een integratie te maken naar een domotica systeem, waardoor u bijvoorbeeld verlichting, rolluiken en poorten kunt aansturen met behulp van uw inbraaksysteem. Tevens kunnen we ook een van onze andere beveiligingsoplossingen zoals videobewaking, toegangscontrole en/of brandbeveiliging integreren met uw inbraaksysteem waardoor we de systemen met elkaar kunnen laten communiceren en samenwerken. 

Vraag een gratis adviesgesprek aan


Benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Neem contact op met ons via de telefoon 0412-456936 of vul het onderstaande formulier in en wij nemen spoedig contact met u op voor het maken van een afspraak!


Contact
Velden gemarkeerd met asterisks (*) zijn verplicht.
Privacy *